Home > Jacob
Home
Forsiden
Jacob
Neus
Vicente
Koncertinfo
Anmeldelser
Video
Billeder
English
Español
Billetter og info
CD
Links og kontakt

 


 

   Jacob Christensen Fabuel

Med en dansk far og en spansk mor blev Jacob født i august 1999.

 

Jacob blev præsenteret for musikken af sin mor, og begyndte at spille violin inden han var fyldt tre. Hans første lærer var Juan Vicente Sanchís  - der underviser efter Suzukimetoden.

Senere blev han elev af Catalina Roig og Vicente Balaguer, men modtog også undervisning af Mikhail Spivak, mens hans fortsatte musikalske forberedelse var med Jesús Debón.

Video med Mikhail Spivak

Da Jacob var 13 år gammel, opnåede han førstepræmien i "Concours International de Jeunes Musiciens Crescendo de Ginebra" - der fandt sted i Geneve, Schweiz.

Afslutningskoncerten i finalen var dirigeret af violinisten Sergey Ostrovsky med hvem han siden har modtaget violinundervisning.

Video med Sergey Ostrovsky

I maj samme år gentog han successen i konkurrencen "Concurso Internacional de Violín Pozuelo de Alarcón" i Madrid, Spanien, hvor han vandt førstpræmien i sin kategori og det samme skete i oktober ved "Concurso del Festival AIMS en Solsona" i Lleida, hvor han optrådte i afslutningskoncerten sammen med Orquesta de Aims dirigeret af Ostrovsky.

 

Jacobo Christensen Fabuel og Sergey Ostrovsky

 

Jacob har været medlem af  Joven Orquesta Nacional de Cataluña, Orquesta Santa Cecilia de Cullera, Master Chamber Orchestra og Master Symphony Orchestra.

Sine første offentlige optrædender fandt sted, da han var 5 år gammel. Han har givet koncerter i San Miniato (Italien, 2011), Geneve (Schweiz, 2013) og i forskellige koncertsteder i Spanien.

 

I februar 2013 debuterede han med Koncert for violin i Re menor af G. Tartini, akompagneret af Orquesta Santa Cecilia de Cullera, dirigeret af Salvador Sebastià. Koncerten blev gentaget i Geneve og Solsona, under ledelse af Sergey Ostrovsky programmet.

I juni samme år fortolkede Jacob Concierto i Re minor for to violiner af J. S. Bach (som førsteviolinist) og Concierto i Re menor for violin og strygeensemble af G. Tartini.- sammen med Master Chamber Players og under direktion af Ricardo Casero.

I september 2013 skrev kritikken i den valencianske avis "Levante", efter sin præsentationskoncert med fortolkning af violinkoncerten i e-mol, op. 64, Mendelssohn, at Jacob fremstod som "mere end et vidunderbarn" i sin præsentation i Palau de la Musica sammen med symfoniorkesteret "Orquesta de Valencia", hvor han fortolkede Concierto for violin i mi menor op. 64 af Mendelssohn. Godt nok udtryk, vi ikke er så vant til her i det vestjyske!!

Senere fortolkede han, sammen med Master Chamber Players, instrueret af Ricardo Casero, Koncert for to violiner d-mol J. S. Bach (første violinsolist) og Violinkoncert D minor Tartini.

I 2015 blev Jacob inviteret til en koncertturné i Californien, med Dana Point Symfoniorkester, under ledelse af Ignazio Terrasi.

Han har deltaget i den International Religious Music Week i Cuenca i 2017, hvor han i domkirken spillede Bachs Chaconne.   

 

Mens Jacob havde sin debut med  Concierto i sol menor op 26 af Bruch sammen med la Master Symphony Orchestra optog han sin første CD sammen med pianisten Carlos Apellániz for pladeselskabet GadGad Music.

I august 2017 blev Jacob inviteret til Kina, hvor han afholdt 2 koncerter i Pekin.

Video med Master Symphony Orchestra

Jacob og Maxim Vengerov