Opera, violin – og lyrisk sang

The Opera Academy of Skive

Det første internationale operakursus blev holdt i sommeren 2006 i Skive. Kurset blev arrangeret i samarbejde med The Opera Academy of Skive.

20 deltagere fra 14 lande nød da godt af sopranerne Ileana Cotrubas og Gloria Fabuels undervisning sammen med pianisterne Dalton Baldwin, José Ramon Tébar og Vicente David Martín.

Her kan I se Ileana Cotrubas med Placido Domingo

Og det måtte jo ske… Jose Ramon Tebar er blevet den eftertrtagtede dirigent, det blev spået, han ville blive – se også bare her.

For ganske nylig blev hans koncert i Madrid sendt over det nationale spanske TV2.

Kurset blev gentaget i 2007 med master – classes af Raina Kabaivanska, Ernesto Palacio og Dalton Baldwin og her deltog 25 sangere.

Her synger Raina Kabaivanska sammen med Luiciano Pavarotti

Vi gennemførte 3 herlige kurser, og herefter gik operaakademiet andre veje med nyt indhold i en række år.

Koncert i Thisted 2017

I 2010 blev foreningen Tysted dannet. Formålet er bl.a. at udnytte en direkte forbindelse til spansk opera og klassisk musik – og give unge spanske klassiske musikere og sangere en mulighed for at opleve nordisk kultur.

Her er det Jacob Christensen Fabuel, violin, sammen med Vicente David, piano, og Neus Abella, sang, i Thise Kirke, Thisted Musikteater og Nykøbing Kirke

Operakoncert i Thisted 2017

2. februar 207 KOM afgangsholdet fra Det Kongelige Operaakademi til Thy – 6 afgangselever leverede en fejende flot koncert i Thisted Musikterater!!

Operakoncert i Thisted 2014

Yolanda Marin – en smuk koncert i en smukt fyldt Musikteater i Thisted

Jacob Christensen Fabuel i 2014

Jacob er nu del af en trio med violin, cello og piano – og de spiller forrygende. Selvfølgelig kommer de til Thy i 2014. Og hvem ved, måsjke også Nykøbing eller Skive!

Jacob Christensen Fabuel i Danmark

Jacob spillede i Thisted og Nykøbing sammen med Carlos Apallaniz i Thisted og Nykøbing. Denne 14årige unge musiker viste noget af det smukkeste – samtidig med at der vist ikke stod tvivl om, at han behersker den enormt svære teknik på sit instrument.

Operakoncert i Thisted 2013

Sørme bringer vi da de allerypperste spanske sangere til Thy – se lige her: www.tysted.dk

Operakoncert i Skive i 2013.

Og vi laver også operakoncert i Skive. Den er arrangeret af den nye operaforening, som vi følte var nødvendig at stifte for at kunne få Erika Escriba til Skive – se www.skiveoperaacademy.com/da/fra-ide-til-virkelighed-3.htm

Operakoncert i Nykøbing i 2013

Og som om det ikke er nok med operakoncerter i Skive og Thisted, ja så er der også en koncert i Nykøbing

Operakoncert i Skive.

8 Sangere fra henholdsvis Kina, Spanien, Argentina og Brasilien gav lørdag den 23. august 2008 koncert i Kulturcenter Limfjord i Skive.

De havde deltaget i et kursus arrangeret af Gloria Fabuel og Ole Riis i samarbejde med The Opera Academy of Skive, der var dannet til netop dette arrangement.

En fantastisk dejlig oplevelse var det at opleve nogle af verdens bedste sangere give masterclasses til nogle af operaverdenens største talenter!

Den nye koncertsal dannede rammen om et forrygende koncertprogram, der i første afdeling akompagneres af den spanske pianist Vicente David Martin og i anden afdeling af Kim Sjøgren med The Little Mermaid Orchestra.

Foreningen i Skive, The Opera Academy of Skive, havde tilbudt 8 af de sangere, der har deltaget i masterklasserne og kurserne i 2006 og 2007 at deltage i denne koncert – og alle sangere, der fik tilbuddet, sagde med det samme ja til at være med!

Programmet indeholdt nogle af operarepertoirets smukkeste arier leveret med et temperament og så sikkert og rent, at de små gys kunne mærkes over hele kroppen.

Koncertturné.

Når man hører så fremragende sang som  – får du selvfølgelig lyst til at opleve den “live” – og det kan lade sig gøre, hvis du vil !

Hvis der er arrangører nok, der henvender sig til mig, og fortæller, at de gerne vil have besøg af sangerne, vil jeg lave en helt speciel koncerttur for tre af de mest talentfulde sammen med en dygtig pianist – og de vil give et uforglemmeligt lyrisk/opera-repertoire.

Betingelserne – ud over et honorar – er, at det sted man har i tankerne, har et stemt piano.

Operarejser

Se hvordan tidligere ture blev afviklet med opera og se de oplevelser, der blev præsenteret – det kan være til inspiration for de, der gerne vil afsted – jeg bidrager gerne med gode råd til de, der påtænker sig en operatur til Spanien.