Musik

Min vej ind i musikken

Siden jeg kom i bestyrelsen for Folk og Musik i 1979 har musik været dominerende. Evnerne slog ærgerligt nok ikke til på et instrument, så det blev bag scenen, i det organisatoriske, musikken skulle nydes – i bestyrelsen for Folk og Musik, formand for Musik og Ungdom, medlem af Amtsmusikudvalget for den rytmiske musik, medlem af et arbejdsudvalg om den rytmiske musiks vilkår under Statens Musikråd, medstifter af The Opera Academy of Skive og initiativtager til Tysted, operaforeningen i Thy – og meget andet.. – men interessen har kun været indenfor to områder opera/klassisk og den hårdere blues/rock, ingen mellemveje, ingen svinkeærinder til andre genrer, ingen mellemforstyrrelser – mærkeligt.

Opera og lyrisk sang

Erika Escriba – i et ekspressivt og intenst øjeblik. Hun og mange flere har besøgt os i Salling og i Thy – se mere om det i siden om opera/lyrisk sang

Rock som fundament

Walter Trout featuring Blindstone er den seneste ide. Walter Trout opholdt sig i et sommerhus i Thy og så var en kop kaffe det, der skulle til for at få gang i musikken efter pandemien.

Svend Asmussen og Toots Thielemans havde ikke set hinanden i mange år, da vi fyldte et kulturcenter i Bruxelles. “ja da” var svaret fra dem begge, da ideen om at bringe dem sammen i et belgisk/dansk arrangement i den Danske Kirke i Bruxelles.

Her ses de i et musikalsk stævne fra 1972